Hur blir jag medlem?

Du tecknar ditt medlemskap på SBK:s hemsida → Bli medlem i Svenska Brukshundklubben. Alternativt hör av dig till klubbens medlemsansvarige, Ellen Knutsson (070-3468068), utbildning@nybrobk.se eller kom ut och hälsa på oss.

Är du medlem i en annan brukshundklubb eller en rasklubb inom SBK*, räknas förbundsavgiften av från priset när nu klickat dig igenom din anmälan. 

Som medlem är du försäkrad!

I ditt medlemskap hos oss i NBK eller i en annan klubb som tillhör SBK, ingår en viktig medlemsförmån: en personolycksfallsförsäkring. Det är en kompletterande personolycksfallsförsäkring om en olycka skulle inträffa på ett arrangemang inom SBK eller en anläggning, som tillhör en brukshundsklubb. Läs mer om försäkringen på SBK:s hemsida → Försäkringar

Observera att försäkringen inte täcker skador på hundar och att det därför är viktigt att du tecknar en försäkring för din hund.

Vad får du för medlemsavgiften?

 • Du får vara med på våra kurser
 • Du får tillgång till vår klubbstuga
 • Du kan hjälpa till på tävlingar om du vill
 • Du får själv tävla med din hund
 • Du är försäkrad    
    - När du går på kurs    
    - När du tränar på klubben    
    - När du är funktionär på tävlingar
 • Du får klubb information
 • Du får SBK:s tidning "Brukshunden" som utkommer med 6 nummer/år
 • Du får vissa rabatter via ditt medlemskap

Läs mer om de medlemsförmåner som ingår på SBK:s hemsida → Medlemsförmåner.

Avgifter 2023

Helbetalande
530:-
Lokal klubbavgift 130:- + förbundsavgift 400:-.
Delbetalande
130:-
Om du redan är medlem i annan lokalklubb eller SBK rasklubb*, ange medlemsnummer där.
Familjemedlem
100:-
Om någon med samma adress redan är hel- eller delbetalande i klubben. Ange medlemsnummer och vem det är.
Ungdomsmedlem
0:-

Om du är under 25 år kan du bli medlem hos Sveriges Hundungdom. Du får då två medlemskap, ett i en brukshundklubb och ett i en hundungdomsklubb. 

Du registrerar ditt medlemskap här  Sveriges hundungdom

* Hundraser med rasklubbar inom SBK: Australian cattledog, Australian kelpie, Australian shepherd, Beauceron, Belgisk vallhund, Berger picard, Bouvier des ardennes, Bouvier des flandres, Boxer, Briard, Chodský pes, Collie, Dobermann, Hollandse herdershond, Hovawart, Riesenschnauzer, Rottweiler, Rysk svart terrier, Tysk schäferhund, Vit herdehund,  Vostotjnoevropejskaja ovtjarka

SBK:s  Membersite = Din sida

NBK värnar om miljön och om ekonomin och vi kommunicerar därför med dig som medlem via e-post i stället för vanlig post. Det är därför jätteviktigt att din nuvarande mejladress finns inlagd på Brukshundklubbens Membersite.

På Membersite är det du som har kontrollen: du kan ändra dina kontaktuppgifter, kan skriva ut medlemsbevis m.m.  Vid ditt första besök får du registrera dig för att kunna logga in, antingen med lösenord eller med bank-ID.

Medlemsmöten för våra medlemmar

Medlemsmöten är till för alla medlemmar i NBK. På dessa möten har du chans att både ta del av information från Styrelsen och kommittéer och göra din röst hörd. Vi ska, enligt våra stadgar, hålla minst tre medlemsmöten per år, varav ett ska vara vårt ordinarie årsmöte. Årsmötet hålls mellan den 10:e och 28:e februari och de andra två medlemsmötena brukar planeras till senare på våren och till hösten.

Om du vill ta upp något särskilt på ett medlemsmöte är du varmt välkommen att kontakta styrelsen. Vi vill gärna veta vad du tycker!